Gyakran ismételt kérdések, és válaszok:

El tudom tőletek vinni a nálatok regisztrált domaint?

Természetesen. A domain a te tulajdonodban van, ahogy azt az Általános Szerződési Feltételekben is olvashattad. Bármikor módosíthatod a domained névszervereit, vagy ha úgy döntesz, el is viheted tőlünk a domaint másik regisztrátorhoz, de az utóbbi esetben persze nem lesz tovább anonim a domained.

Ha el akarod tőlünk vinni a .hu domainneved, akkor azt az adminisztrációs felületen keresztül kell kezdeményezned. Mi ekkor megkérdezzük tőled, hogy kinek a nevére szeretnéd átírni a domaint, és az általad kapott adatok alapján kiállítunk egy lemondó nyilatkozatot, ami tartalmazza, hogy mi lemondunk a domain név használati jogáról, annak a javára, akit megjelöltél. Ez azért szükséges, hogy az ISZT (Internet Szolgáltatók Tanácsa) adatbázisában is átvezethessék a változást, és kikerüljön onnan a Noname Domain Kft. mint domain használó.

A lemondó nyilatkozatra kerülő adatok és a dokumentum hitelességét digitális aláírással biztosítjuk. A Noname Domain KFT publikus kulcsa a kapcsolat menüben található meg. A dokumentumot csak egyszer generáljuk le, csak egy verzió készül, de természetesen többször is letölthető (a változatlan adatokkal).

A domain adatainak módosításáért az ISZT felszámol egy bizonyos díjat, ez jelenleg 2000Ft körüli összeget jelent, amit annál a regisztrátornál kell majd megfizetned, ahová a domaint elviszed tőlünk. A domian név saját névre történő elektronikus átírása (mi végezzük) 2.500,- Ft, papír lemondó nyilatkozat kiadása scennelve (aláírási címpéldánnyal) 5.000,- Ft. Az egyedi, ügyfél által küldött papir alapú lemondó nyilatkozat kiadása 10.000,- Ft egyszeri költség megfizetése mellett kérhető. Ha a domaint nem akarod elvinni tőlünk, csak a domain használó adatait szeretnéd módosítani, annak a díja 2.500,- Ft.

A többi tld (.com, .net, .org, .info, .biz, .eu stb.) esetén az átregisztrációhoz szükséges authorizációs kódot az ügyfélszolgálattól lehet igényelni.